Opspuiten van het strand tussen Dishoek en Vlissingen begint volgende week

Het strand tussen Dishoek en Vlissingen wordt vanaf volgende week opgespoten. Bij metingen vorige maand bleek dat het strand daar door de stormen in februari nog maar net binnen de veiligheidsnormen valt. De komende tijd wordt 210.000 kubieke meter zand op het strand gespoten om het ook voor het komend stormseizoen veilig te krijgen.

De zandsuppletie op de Walcherse stranden zou eigenlijk eind 2021 plaatsvinden. Ook na de februaristormen wilde Rijkswaterstaat eigenlijk niet aan deze planning tornen, ondanks verzoeken van waterschap Scheldestromen. Het waterschap is dan ook blij dat de werkzaamheden tussen Dishoek en Vlissingen naar voren zijn gehaald.

Stikstofnorm

Volgens Philipp Keller valt deze zandsuppletie van dit stuk nog binnen vorige contracten van de stikstofnormen. Er was lange tijd commotie over deze norm voor het versterken van de duinen. Toch is Keller positief over over de toekomst: "Volgens het ministerie is kustlijnzorg een doorlopende beheer- en onderhoudsmaatregel. Dus dit betekent dat dit niet onder de stikstofnorm valt."

De geplande suppleties van de duinen en stranden tussen Westkapelle en Zoutelande en op Schouwen-Duiveland laten nog wel op zich wachten. Die werkzaamheden staan nu gepland in 2022.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen Dishoek strand zandsuppletie
Deel dit artikel:

Reageren