Middelburgse scoutingsverenigingen kleuren stenen voor alternatieve Dodenherdenking

Vijf scoutingsverenigingen in Middelburg hebben de handen ineen geslagen voor een alternatieve Dodenherdenking. Op 4 mei worden er gekleurde steentjes op een centrale plek in een figuur gelegd. "Uiteindelijk moet er een Nederlandse vlag uit voortkomen", zegt René Cannoo van scoutinggroep De Blauwe Jungle.

Het leggen van stenen is een oude Joodse traditie. Bij een Joods graf is het gebruikelijk dat mensen een kiezelsteen neer leggen om zo de overledene te eren. "Wat is er nou mooier dan op onze manier, door gekleurde stenen neer te leggen, de overledenen in de Tweede Wereldoorlog te herdenken", vertelt Cannoo.

Persoonlijke boodschap

Alle leden van de scoutingsgroepen gaan de komende dagen druk aan de slag om de stenen te kleuren. Dat mag in de kleuren van de Nederlandse vlag, maar daar mag ook een persoonlijke boodschap op staan. René Cannoo benadrukt dat de actie niet alleen voor scoutingsleden is. "Middelburgers kunnen ook hun eigen steen inleveren bij café Zanzibar en we hebben ook verschillende maatschappelijke organisaties benaderd voor deze actie."

De exacte locatie van de actie is nog niet helemaal bekend. De scoutingsgroepen zijn nog in overleg met de gemeente Middelburg om de stenen op 4 mei op een mooie plek neer te kunnen leggen.

Meer over dit onderwerp:
Middelburg Dodenherdenking stenen scouting
Deel dit artikel:

Reageren