Het 'spookhuis' van Oosterland door brand verwoest

In Oosterland is een leegstand pand aan de Molenweg uitgebrand. Omdat het gebouw op instorten staat, kon de brandweer niet naar binnen om te blussen. Het huis in Oosterland staat al jaren leeg en bekend als 'het spookhuis'.

De brand werd kort na half twee ontdekt. De brandweer is uitgerukt met tankautospuiten uit Oosterland en Bruinisse. Vanuit Zierikzee is een hoogwerker ingezet en later moest er ook nog een waterwagen vanuit Burgh-Haamstede komen.

Onderzoek naar asbest

Omdat de woning al jaren leeg staat, was er niemand in het pand aanwezig. Omdat het een oude woning is, is onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van asbest. Dat is volgens Arjan Steenpoorte van de brandweer niet aangetroffen.

Het leegstaande pand is door de brand volledig verwoest (foto: HV Zeeland)

De brand heeft zichtbaar flink wat schade aangericht: een groot deel van het dak is weggebrand. Volgens Steernpoorte moet het nu echt als verwoest beschouwd worden. Hoe de brand precies is ontstaan, is niet bekend. Rond 03.10 uur kon het sein brand meester gegeven worden.

Dokterswoning

Jarenlang deed het huis, Schuttershof genaamd, dienst als dokterswoning. In 2007 vertrokken de laatste bewoners. Daarna viel het huis ten prooi aan vandalen. Een paar maanden geleden rukte de brandweer nog naar het pand uit voor een gaslek.

Meer over dit onderwerp:
Brand Oosterlaand leegstaaand huis
Deel dit artikel:

Reageren