Handen wassen voor en na, dat is het nieuwe trainen bij TOP Arnemuiden

De jeugd kan maandag weer gaan trainen bij korfbalvereniging TOP Arnemuiden. Vrijwilligers zijn druk bezig met het aanleggen van de afvoer was een wastafel. Want voor de training en na de training moeten de handen gewassen worden.

Top Arnemuiden neemt maatregelen om de boel anderhalvemeterproof te maken (foto: Omroep Zeeland)

De jeugd tot 13 jaar mag wedstrijdjes gaan spelen tijdens de training omdat zij zich niet aan de anderhalve meter regel hoeven te houden. "Voor de jeugd van 13 tot en met 18 jaar is die regel wel van toepassing, dus die beperken zich tot bijvoorbeeld schotoefeningen", zegt Ria de Ridder van de jeugdcommissie.

En verder moeten volgens de RIVM-normen de ballen, palen en pionnen voor en na de training worden gedesinfecteerd. "En de duck-outs zijn afgezet met rood-witte linten zodat de jeugd na afloop van de training niet een beetje bij elkaar gaat zitten om te kletsen, want ook dat mag voorlopig niet", aldus De Ridder.

De trainingen worden 11 mei hervat, en volgens De Ridder zullen de kinderen heel erg blij zijn dat dat weer kan. Dat terwijl vorige week het TOP-kamp, voor velen hét hoogtepunt van het jaar, niet door kon gaan. Het werd opgelost door nog wel wat activiteiten via beeldbellen te organiseren, maar dat is toch niet hetzelfde.

Meer over dit onderwerp:
korfbal TOP Arnemuiden coronaproof
Deel dit artikel:

Reageren