Stem nu voor de Zeeuwse Top 40 van 2020

Wat zijn dit jaar de veertig populairste nummers uit Zeeland? Vanaf vandaag kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete muziek van Zeeuwse bands, zangers en zangeressen. De Zeeuwse Top 40 wordt uitgezonden op Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei.

Stem hier voor de Zeeuwse Top 40 van 2020.

(foto: Omroep Zeeland / Lotte Rommers)

De stemperiode werd in het radioprogramma Goedemorgen Zeeland telefonisch geopend door Emma Heesters. Met het nummer Pa Olvidarte staat ze, samen met ruim 150 andere Zeeuwse nummers, op de stemlijst van dit jaar. In de Nederlandse Top 40 wist ze met het nummer de tweede plek te halen.

Nieuw binnen op één

Vorig jaar was Danny Vera de grote verrassing in de Zeeuwse Top 40: zijn single Roller Coaster kwam binnen op één. Het jaar daarvoor stond Zoutelande van BLØF en Geike Arnaert bovenaan.

Die nummer 1-positie was niet nieuw voor BLØF: zeven keer eerder was het Aan de Kust dat de Zeeuwse hitlijst aanvoerde. Drie keer stond Oceaan van Racoon op nummer 1 en Meriete van Surrender stond één keer op de eerste plaats.

Maak kans op een rondvlucht

Stemmen voor de Zeeuwse Top 40 kan tot vrijdag 15 mei 19.00 uur. Door te stemmen maak je kans op een rondvlucht boven Zeeland. Weet je nog niet op wie je moet stemmen? Luister dan eens naar deze afspeellijst op Spotify waar een groot deel van de nummers op de stemlijst is opgenomen.

De uitzending van de nieuwe Zeeuwse Top 40 op Hemelvaartsdag begint om 8.00 uur. Tegen 12.00 wordt de nummer één van 2020 bekend. De presentatie is in handen van Elsa van Hermon en Stefan Daane.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuwse Top 40
Deel dit artikel:

Reageren