Tolhoek blij met vernieuwde wielerkalender

Wielrenner Antwan Tolhoek is blij met de nieuwe wielerkalender die gisteren door de UCI is gepresenteerd. De Giro en het Wereldkampioenschap zijn goed te combineren in het najaar. Twee wedstrijden die Tolhoek ook al aan het begin van het seizoen als doelen had aangevinkt.

Antwan Tolhoek (foto: Omroep Zeeland)

"Het wordt wel erg druk," zegt de renner van Jumbo-Visma na een blik op de nieuwe kalender. In drie maanden tijd worden alle grote rondes en wedstrijden verreden. Dat geeft volgens hem ook kansen: "Er is veel overlapping, waardoor toppers niet overal aan de start kunnen staan. Dat geeft ons misschien meer ruimte."

Boot in plaats van fiets

De nieuwe kalender is een lichtpuntje voor de Yersenaar. Normaal gesproken zou hij nu aan de vooravond staan van de Giro d'Italia, maar tijdens deze coronatijd zonder wedstrijden, houdt hij zijn conditie bij en rijdt hij af en toe een virtuele wedstrijd. "Ik zit nu eigenlijk meer op m'n boot, dan op de fiets."

De vraag is alleen hoe het coronavirus zich de komende maanden gaat ontwikkelen en of de wedstrijden wel door kunnen gaan. Een optie zou kunnen zijn dat er geen publiek langs de kant van de weg mag staan. "Doodzonde," vindt Tolhoek. "Er is niks mooiers dan een klim vol publiek, want ik krijg daar echt power en energie van. Maar we moeten alles maar in perspectief zien."

1 augustus start wielerseizoen

Op dit moment kijkt zijn ploeg Jumbo-Visma naar de kalender en welke renners welke wedstrijd gaan rijden. Tolhoek hoopt in ieder geval op de Giro en het WK, maar daarover komt later pas duidelijkheid. Voorlopig staat de start van het wielerseizoen op 1 augustus gepland met de Strade Bianche.

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden Yerseke Antwan Tolhoek
Deel dit artikel:

Reageren