Brand in aardappelschuur Dreischor

In een aardappelschuur bij een landbouwbedrijf aan de Zuid Langeweg in Dreischor is vanmiddag brand uitgebroken. Meerdere voertuigen van de brandweer zijn uitgerukt om de brand te bestrijden. Volgens de VRZ zijn er geen mensen in de schuur aanwezig.

De brandweer rukte met veel materieel uit (foto: HV Zeeland)

De brand werd rond 12.00 uur ontdekt. In totaal zijn vijf blusvoertuigen uit verschillende plaatsen opgeroepen om de brand te blussen. Ook de waterwagen uit Burgh-Haamstede is naar Dreischor gestuurd. Om 13.00 uur werd ook de hoogwerker van brandweer Zierikzee zonder spoed naar het brandadres gestuurd.

De brand zou zich bevinden in het isolatiemateriaal van de schuur waardoor deze moeilijk bereikbaar is. Om toegang tot de vuurhaard te krijgen en de warmte af te voeren is met behulp van de hoogwerker een gat in de schuur gezaagd.

Rond 13.40 uur werd het sein brand meester gegeven. Er wordt vanuit het redvoertuig nog een extra opening gecreëerd in de wand van de schuur om de laatste smeulende resten goed te kunnen afblussen. De brand heeft zich beperkt tot de koelcel en wand van de schuur.

Meer over dit onderwerp:
112 brand Dreischor
Deel dit artikel:

Reageren