Goedemorgen! Ergernissen top 3 en bevrijding Schouwen-Duiveland

Goedemorgen! Ergernissen top 3 en bevrijding Schouwen-Duiveland
Goedemorgen! Ergernissen top 3 en bevrijding Schouwen-Duiveland © Omroep Zeeland
De Veiligheidsregio Zeeland neemt vandaag waarschijnlijk een beslissing over het al dan niet openstellen van de strandhokjes. Die hokjes op het strand mochten wel al opgebouwd worden, maar mogen nog niet worden gebruikt.
Gezelschap blokkeert het trottoir
Gezelschap blokkeert het trottoir © Omroep Zeeland
De regels dus waaraan de meeste mensen zich keurig houden. Maar dat neemt niet weg dat we ons zo nu en dan groen en geel ergeren aan anderen. Naar aanleiding van de antwoorden van 3.500 Zeeuwen in onze enquête hebben we ergernissen-top-3 opgesteld. Met stip op 1: mensen die op fietspaden of trottoirs nauwelijks tot niet uitwijken voor tegenliggers.
In de routekaart voor het versoepelen van de coronamaatregelen staat dat sportscholen niet voor 1 september open mogen, maar sportschoolhouders zijn woedend en snappen niet dat het zo lang moet gaan duren. De sportscholen waren de eerste branche die met een coronaprotocol aankwam. Ze vinden het dan ook onzin dat bijvoorbeeld restaurants nu eerder open mogen.
Geallieerden landen bij Zierikzee
Geallieerden landen bij Zierikzee © Beeldbank NIMH
Voor Schouwen-Duiveland is het vandaag een dag om terug te denken aan precies 75 jaar geleden. Toen pas, een half jaar na de rest van Zeeland, werd Schouwen eindelijk bevrijd. Later vandaag meer daarover op deze site.
Loodsboot vaart uit
Loodsboot vaart uit © Anneke van den Dries

Weer

Een zonnige dag met een paar wolkenvelden. Het wordt vanmiddag lokaal 24 graden.
Morgen ook nog warm en zonnig, maar zondag slaat het weer op. Dan krijgen we regen, bewolking en wordt het een stuk kouder.