Tumult bij bekeuring in Vlissingen

Aangehouden voor belemmeren politiewerk
Aangehouden voor belemmeren politiewerk © Google Maps
Daardoor dreigde de situatie uit de hand te lopen. Volgens de politie voelde de scooterrijder zich gesterkt door de omstanders. Hij was het niet eens met de bekeuring, begon te schelden en gedroeg zich intimiderend naar de agenten. Terwijl hij steeds agressiever werd pakte hij zijn telefoon en ging op enkele centimeters van de agenten staan om hen te filmen.

Waarschuwingen

Dat was voor de agenten reden om de man te waarschuwen dat hij afstand moest houden. De Vlissinger luisterde hier echter niet naar. Eén van de agenten had er genoeg van, pakte de jongeman bij zijn shirt en trok hem mee zodat er de nodige afstand ontstond. Daarna liep de agent terug naar zijn collega, maar de jongen liet nog steeds van zich horen. Hij wenste één van de agenten een erge ziekte toe. Het lukte de agenten niet om de wegrennende man aan te houden.

Belemmeren van de agent

De andere agent rende achter zijn collega en de agressieve man aan. Hierbij werd hij tegengehouden door een 25-jarige Vlissinger die bewust in de weg ging staan. Deze man is later aangehouden voor het belemmeren van de politie. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex en wordt daar verhoord.
De 21-jarige scooterrijder krijgt een proces-verbaal voor het rijden zonder geldig rijbewijs en wegens het beledigen van de politieagent.