Bezoek bij verpleeghuis Ter Reede mag weer, maar onder strikte voorwaarden

Ter Reede uit Vlissingen is één van de 25 verpleeghuizen in ons land, die morgen weer gedeeltelijk opengaat voor bezoek. De locatie aan de Koudekerkseweg is de enige in Zeeland waar een versoepelde bezoekregeling geldt. Wel onder strikte voorwaarden.

Zo wordt er één vaste bezoeker per bewoner toegelaten. Daarvoor moet wel een telefonische afspraak gemaakt worden. De bezoeker mag geen gezondheidsklachten hebben. Anders gaat het bezoek niet door. Bezoekers moeten ook anderhalve-meter afstand houden tot de cliënt.

Voorzichtig

"We gaan voorzichtig beginnen", zegt bestuurder Angela Kallewaard van WVO Zorg. Kallewaard benadrukt dat er strikte voorwaarden aan verbonden zijn. "Cliënten en familie zijn er blij mee, maar veel van hen dachten dat bezoek weer breeduit toegestaan was. Dat is dus niet het geval."

Ter Reede heeft één grote ruimte vrijgemaakt waarin drie 'huiselijke hoekjes' ingericht zijn waar het bezoek ontvangen mag worden. "Er wordt geen bezoek toegestaan op de kamer", zegt Kallewaard.

Geen besmettingen

Donderdag kreeg Ter Reede te horen dat de keus van de GGD op de locatie aan de Koudekerkseweg is gevallen. "Dat is omdat er hier geen besmettingen van het virus vastgesteld zijn. Wij waren als eerste in staat om morgen van start te gaan."

In Ter Reede verblijven 93 cliënten.

Deel dit artikel:

Reageren