Zo gaat het nieuwe kantoor voor de politie op Walcheren eruitzien

Impressie politie districtskantoor Middelburg
Impressie politie districtskantoor Middelburg © EGM architecten
"De strakke aaneenschakeling van weilanden en akkers in het Zeeuwse landschap, vergezichten over land en water, de lange lijnen, ploegvoren in een akker en nauwkeurig vormgegeven aardappelruggen vormden de inspiratie voor de gevel", meldt het architectenbureau op haar website. Wie straks dichtbij de gevel van het gebouw staat, kan nog een Zeeuwse verwijzing zien: de perforaties zijn in de vorm van een Zeeuwse knop.

Gebouw verandert van kleur

Het nieuwe kantoor dat op vrijetijdspark ZEP wordt gebouwd, wordt omschreven als een kameleon. De groen-bruine tinten in het aluminium nemen bij veranderende luchten ook nieuwe kleuren aan. Het kantoor krijgt vijf verdiepingen en volgens het architectenbureau steekt het gebouw straks boven het Zeeuwse landschap uit.
Impressie politie districtskantoor Middelburg
Impressie politie districtskantoor Middelburg © EGM architecten
Het nieuwe politiebureau wordt het hoofdkantoor van het politieteam op Walcheren en biedt plaats aan zo'n vierhonderd medewerkers. Ook de recherche, districtsleiding, vreemdelingenpolitie en centrale diensten worden in het nieuwe kantoor samengebracht. De drie huidige locaties van de politie in Middelburg worden verlaten. Het gaat om de panden aan de Segeerssingel, Achter de Houttuinen en de Buitenruststraat.
Het is de bedoeling dat het gebouw eind 2022 in gebruik wordt genomen.