Voetbalicoon Honoré Neefs uit Hulst overleden

In zijn woonplaats Hulst is Honoré Neefs zondag overleden. Neefs was een van de iconen van voetbalclub HVV'24 in Hulst en speelde in de jaren '50 profvoetbal bij Willem II in Tilburg. Hij werd 86 jaar.

Honoré Neefs was bijna vergroeid met HVV '24. Tot op hoge leeftijd bezocht hij trouw de club waar hij tientallen jaren actief was. Eerst als speler, later als trainer en bestuurslid.

Lekke band

Gelokt door de verleidingen van het nog prille betaalde voetbal ruilde hij zijn club in 1955 tijdelijk voor Willem II in Tilburg. Dat profavontuur duurde twee seizoenen. Het eindigde, vertelde Neefs in 2015 in het Omroep Zeeland-programma Onze Club, vanwege een lekke band....

Honoré Neefs (links) in Onze Club van Omroep Zeeland (foto: Omroep Zeeland)

Aan presentator Jan-Jaap Corré deed Honoré Neefs uit de doeken hoe hij op weg naar een training werd opgehouden door een lekke band van zijn brommertje. Hij verscheen daardoor enkele minuten te laat op de training. De toenmalige trainer Wudi Müller legde hem een boete op van 40 gulden en weigerde die in te trekken toen hij hoorde van de verzachtende omstandigheden.

Neefs was zo verontwaardigd toen het bestuur de strenge trainer steunde en niet hem dat hij besloot op te stappen. Hij keerde terug naar HVV.

Meer over dit onderwerp:
voetbal HVV'24 onze club Honoré Neefs
Deel dit artikel:

Reageren