Strand tussen Dishoek en Vlissingen ligt er weer mooi bij

Strand tussen Dishoek en Vlissingen ligt er weer mooi bij
Strand tussen Dishoek en Vlissingen ligt er weer mooi bij © Omroep Zeeland
Strand tussen Vlissingen en Dishoek ligt er weer mooi bij
Bij metingen vorige maand bleek dat het strand door de stormen in februari nog maar net binnen de veiligheidsnormen valt. De afgelopen tijd is 210.000 kubieke meter zand op het strand gespoten. "Wij zijn daar heel blij mee", zegt Philipp Keller van waterschap Scheldestromen. "Het werk is nu gedaan voor oktober, de start van het stormseizoen."

Eerder dan gepland

De zandsuppletie op de Walcherse stranden zou eigenlijk eind 2021 plaatsvinden. "Maar we hebben vanwege de waterveiligheid toch besloten dit werk naar voren te halen", zegt Willy Dekker van Rijkswaterstaat. "Het strand en de duinen beschermen ons tegen de zee, dus dat moet in orde zijn."

Toerisme

Volgens Philipp Keller is het mooi dat de stranden nu ook weer gebruikt kunnen worden voor de inwoners van Walcheren en toeristen. "Maar dat is een effect van het verbeteren van de waterveiligheid", zegt hij. "Daar staan wij voor en niet voor de belangen van het toerisme. Maar het is natuurlijk fijn voor de liefhebbers dat de stranden er deze zomer weer mooi bij liggen."
De geplande suppleties van de duinen en stranden tussen Westkapelle en Zoutelande en op Schouwen-Duiveland worden wel volgens planning uitgevoerd. Die werkzaamheden staan nu gepland voor 2022.