Slechtvalkkuikens kijken vanaf Lange Jan uit over Middelburg

In een grindbak ergens op de Lange Jan in Middelburg zijn twee slechtvalkkuikens uit het ei gekropen. De vogels zijn nog maar net op de wereld en genieten nu al van het uitzicht over de stad.

Slechtvalkkuikens geboren in Middelburg (foto: Bas de Maat)

Het waren spannende tijden: zou de Lange Jan net als vorig jaar weer de broedplaats worden van een slechtvalkkoppel? Er werd van alles gedaan om de vogels te laten broeden en de eieren uit te laten komen.

Om de kans op succes iets te vergroten, had de gemeente een nestkast opgehangen. Die lieten de roofvogels links liggen. Ze kozen ervoor om in een bak met grind te broeden, op dezelfde plek als vorig jaar.

Niet vlaggen

En met succes, want even later lagen er vier eieren in het nest. Daarom werd besloten om tijdens Dodenherdenking en Bevrijdingsdag niet te vlaggen op de Lange Jan om de broedende vogels zo niet te veel te storen.

De gemeente verwacht niet dat de twee overgebleven eieren nog uit zullen komen. En de nestkast is niet voor niets aan de toren bevestigd: daar maakt een duivenkoppel nu dankbaar gebruik van. Binnenkort worden de slechtvalken geringd.

Meer over dit onderwerp:
Middelburg Lange Jan slechtvalken
Deel dit artikel:

Reageren