Schouwen-Duiveland heeft weer een Jack als burgemeester

In een bijna verlaten gemeentehuis in Zierikzee, is Jack van der Hoek vanavond geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Schouwen-Duiveland. Dat gebeurde in een sobere setting, omdat door corona-beperkende maatregelen niet veel mensen bij de installatie aanwezig mochten zijn.

Jack van der Hoek met zijn ambtsketting (foto: Gemeente Schouwen-Duiveland)

Van der Hoek is lid van D66 en was de afgelopen jaren voor die partij gedeputeerde in de provincie Noord-Holland. Daarvoor was hij van 2010 tot 2016 wethouder in de gemeente Haarlem. Eerder, tussen 2008 en 2010 was hij wethouder in de Noord-Hollandse gemeente Uitgeest. Van der Hoek volgt in Schouwen-Duiveland burgemeester Gerard Rabelink op, die na het vertrek van Jack Asselbergs in 2008 de ambtsketting droeg.

Stacaravan

Van der Hoek heeft al jaren met zijn gezin een stacaravan in Burgh-Haamstede en had al eerder tegenover zijn vrouw gezegd dat hij ooit, als de kans zich zou voordoen, burgemeester wilde worden op het eiland. "Er zijn best grotere gemeenten waar ik met een schuin oog naar gekeken heb, maar deze stond bovenaan mijn lijstje", zegt Van der Hoek, die vandaag ook nog zijn 57e verjaardag vierde.

Deel dit artikel:

Reageren