Zwemtocht Breskens in ere hersteld

TERNEUZEN -
De stichting Zeeuws-Vlaanderen 2014 organiseerde dinsdag de Dag van Zeeuws-Vlaanderen. Met een netwerkbijeenkomst in het Scheldetheater wil de stichting geld inzamelen voor activiteiten tijdens het 200-jarig bestaan van Zeeuws-Vlaanderen in 2014.

Hoofdactiviteiten

Tijdens de bijeenkomst maakte de voorzitter van de stichting, Frans Reijniers, de drie hoofdactiviteiten voor het 200-jarig bestaan bekend. De stichting is behalve de zwemtocht, van plan een maritiem spektakel te organiseren. Ook wil de organisatie een jongerenpas in het leven roepen.

Zwemtocht

Vooral de zwemtocht is erg bijzonder volgens de organisatie. De laatste tocht van Breskens naar Vlissingen vond plaats in 1968. Voor het evenement moet de scheepvaart een aantal uren stil komen te liggen.

Stelling

De stelling die centraal stond tijdens de bijeenkomst dinsdag is 'Zeeuws-Vlaanderen, scharnier tussen Nederland en Vlaanderen.' Verschillende sprekers, waaronder Commissaris van de Koningin Karla Peijs, gaven daarop hun visie.

Diner

De avond werd afgesloten met een walking diner. Vijf Zeeuws-Vlaamse sterrenkoks, die samen acht Michelin-sterren hebben, koken voor de gasten.