Zeeuwse landschappen zweven door de ruimte

De stormvloedkering draait om zijn as en een winters tafereel van Westkapelle lijkt door de lucht te vliegen. Het atelier van beeldend kunstenaar Coen Wieman hangt vol Zeeuwse landschappen, sommige keurig in een lijst maar de blikvangers zijn de ovale beschilderde vormen die in de ruimte lijken te zweven.

De uit Goes afkomstige Wieman maakt driedimensionale panorama's. Ze zien er uit als kleine zeppelins of enorme kiezelstenen. De voorstellingen lopen helemaal rondom dus als je ze draait lijkt de voorstelling te bewegen en dat is precies wat Wieman wil bereiken met zijn werk.

Piepschuim

Hij zocht naar een nieuwe ondergrond voor zijn werk en kwam uit op piepschuim in een ovale vorm. Dat zijn kunstwerken licht van gewicht zijn is voor hem belangrijk, met het oog op potentiële klanten. "Als een kunstwerk heel zwaar en veel te groot is, wil iemand het niet meenemen."

In onderstaand filmpje laat Coen Wieman zien hoe het panorama van de Stormvloedkering werd gemaakt.

Making of: Panorama Pijlerdam Neeltje Jans

Wie zelf een kijkje wil nemen bij de kunstwerken moet wel naar Rotterdam-Zuid, waar Wieman zijn atelier heeft in het voormalige danszaaltje van Katendrecht.

Meer over dit onderwerp:
panorama Coen Wieman Kunstenaar
Deel dit artikel:

Reageren