Fedor is coronacoach: 'Ik wil graag mijn steentje bijdragen'

Ze vallen met hun oranje hesje wel op in het straatbeeld van het drukke Domburg: de coronacoaches. Vanaf vandaag worden door de gemeente Veere zo'n veertig vrijwilligers ingezet als coronacoach om extra te controleren op naleving van de coronamaatregelen.

Een oproep van de gemeente Veere leidde afgelopen week tot de inzet van zo'n veertig vrijwilligers. Er wordt tot en met zondag extra gecontroleerd in de kernen Veere, Domburg, Zoutelande, Westkapelle en Oostkapelle.

Maatregelen

"We willen aangeven dat we een gastvrije gemeente zijn", zegt de woordvoerder namens de gemeente Veere. "De vrijwilligers zijn er om de mensen op weg te helpen en de bezoekers te attenderen op de coronamaatregelen."

Fedor van der Hage uit Domburg, die zelf ook bij de gemeente Veere werkt, is één van de vrijwilligers. "Ik denk het goed is dat we allemaal een steentje bijdragen om dit in goede banen te leiden tijdens deze drukke dagen. Ondernemers kunnen open, inwoners kunnen doen wat ze willen doen. Dat is belangrijk voor een toeristische gemeente als Veere."

Van der Hage loopt een rondje door het centrum van Domburg en spreekt bezoekers aan als dat nodig is. "Het gaat vooral om het bewaren van afstand. Daar gaat het om."

BOA's

De vrijwilligers worden extra ingezet, naast de reguliere inzet van BOA's (buitengewoon opsporingsambtenaar). "Als er iets gebeurt hebben wij gelukkig hulp van BOA's en politie. Daar kunnen we naar bellen en de locatie doorgeven mocht het misgaan", aldus Van der Hage.

De coronacoaches ontvangen een vrijwilligersvergoeding voor hun werkzaamheden. Ze worden tot en met zondag ingezet.

Meer over dit onderwerp:
Domburg gemeente Veere corona
Deel dit artikel:

Reageren