Strand kampt met naweeën Hemelvaartsdrukte: overal afval

Veel mensen zochten gisteren tijdens Hemelvaartsdag verkoeling op het strand. The day after is nog goed te zien dat mensen genoten van een dagje uit: er ligt veel afval langs de kustlijn. "Het was echt een bende die we vanochtend aantroffen."

Terwijl in Westdorpe de warmste dag van het jaar tot nu toe werd gemeten -er werd daar 28,7 graden gemeten-, zochten veel mensen de stranden op. Wegen liepen ouderwets vol en de Veiligheidsregio riep op om niet meer naar Zeeland te komen.

Een dag later is de 'schade' van dat dagje strand goed te zien. De stranden van onder andere Dishoek en Vlissingen liggen bezaaid met afval van mensen die het strand bezochten. "Toen we gisteren rond een uur of tien weggingen, waren er nog honderden jongeren op het strand", zegt Tim Wouters van Strandexploitatie Veere. "Die hebben rotzooi achter gelaten."

Aan de ene kant kan Wouters het begrijpen. "De kroegen zijn dicht en ze kunnen nergens heen. Ik had ook niet verwacht dat ze het nog gingen opruimen. Je ziet het probleem ontstaan." Toch roept hij de jongeren op om de volgende keer het strand netjes achter te laten. "De stranden zijn nu weer schoon, maar ik hoop dat ze het de volgende keer zelf doen."

In diverse berichten op Facebook is te lezen dat er begrip is voor dat er veel mensen naar het strand kwamen, maar niet voor het feit dat er zoveel afval is blijven slingeren. De lifeguards in Vlissingen roepen dan ook op om je 'troep gewoon even in de afvalbak te gooien.'

Meer over dit onderwerp:
afval kustlijn
Deel dit artikel:

Reageren