Kapelse wethouder stapt op: 'Het moet om inhoud gaan, niet om het politieke spel'

Evert Damen (CDA) van de gemeente Kapelle stapt op als wethouder. Hij wijt zijn besluit aan zijn gezondheid en de politiek bestuurlijke verhoudingen binnen de gemeente. "Het zou meer moeten gaan om inhoud en gezamenlijke inzet en minder om het politieke spel."

Wethouder Evert Damen (foto: omroep zeeland)

"In de afgelopen weken ben ik steeds sterker tot de conclusie gekomen dat het voor mij niet langer mogelijk is om met voldoende overtuiging en inzet wethouder te zijn", zegt Damen in een schriftelijke verklaring. "Dit heeft te maken met mijn eigen, sinds vorig jaar herstelde, gezondheid maar juist ook de scherpere kijk die ik mede daardoor heb gekregen op de Kapelse politiek."

Volgens hem zijn de politiek bestuurlijke verhoudingen in de gemeente Kapelle de afgelopen jaren steeds meer onder druk komen te staan. "Terwijl de huidige tijd en de wens om als zelfstandige gemeente verder te gaan juist iets anders vraagt. Het zou meer moeten gaan om inhoud en gezamenlijke inzet en minder om het politieke spel."

Nieuwe wethouder: Siwart Mackintosh

Het CDA in Kapelle laat weten het besluit van de wethouder te betreuren. Damen was sinds 2010 wethouder en zat de vier jaar daarvoor in de gemeenteraad. Als de voorgedragen Siwart Mackintosh door de gemeenteraad wordt verkozen, zal zijn plek als raadslid ingevuld worden door Maarten Hage.

Siwart Mackintosh (foto: CDA Kapelle)

Mackintosh heeft al wat ervaring als wethouder in Kapelle, hij verving Damen vorig jaar een paar maanden toen die laatste wegens ziekte afwezig was.

Meer over dit onderwerp:
wethouder Kapelle CDA Evert Damen
Deel dit artikel:

Reageren