Inzameling voor ernstig zieke Quinten uit Oost-Souburg

Buren van de ernstig zieke Quinten uit Oost-Souburg zijn een inzameling gestart zodat het gezin zich volledig kan richten op de behandeling van de jongen. Afgelopen week kreeg Quinten de diagnose Ewing-sarcoom, een kwaadaardige bottumor. De behandeling kan wel een jaar in beslag nemen.

Inzameling voor ernstig zieke Quinten (foto: Omroep Zeeland)

De jongen ligt in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Het gezin had al vaker klappen te verwerken. Moeder Irma kreeg meerdere tia's en is nu aangewezen op een rolstoel.

Buurman Theo Luwema is de actie gestart: "Ze hebben het financieel niet makkelijk. Ik hoop dat ze op dat vlak lucht krijgen. We zijn blij met de donaties. Dit wordt voor het gezin een lange behandeling en een zwaar traject."

Donaties stromen binnen

De actie is vrijdagmiddag online gekomen. De bedragen die worden gedoneerd lopen uiteen van een tientje tot en met enkele honderden euro's. Volgens zijn moeder wil Quinten het geld dat over is schenken aan Kika 'zodat hij andere kinderen kan helpen'. KiKa doet onderzoek naar kinderkanker.

Luister hier naar het gesprek met initiatiefnemer Theo Luwema:

Initiatiefnemer: het enige wat ik voor het gezin kan doen is geld inzamelen

Een Ewing-sarcoom is een kwaadaardige bottumor die in het hele lichaam kan voorkomen. De behandeling uit chemotherapie waarbij de tumor wordt verwijderd en daarna volgt mogelijk ook bestraling. De behandeling duurt ongeveer één jaar.

Meer over dit onderwerp:
Oost-Souburg Ewing-sarcoom Quinten
Deel dit artikel:

Reageren