Voetballer Bradley de Nooijer na tien weken terug naar Roemenië

Profvoetballer Bradley de Nooijer uit Oost-Souburg keert morgen terug naar Roemenië. De ploeggenoten van zijn club FC Viitorul Constanta zijn alweer in training, maar De Nooijer kon niet terug doordat er geen vliegverkeer was. "Ik wilde daar heel graag bij zijn", zegt de 22-jarige vleugelverdediger.

Toen het coronavirus uitbrak keerde De Nooijer terug naar Nederland. Als de linksback morgen in Roemenië aankomt, kan hij niet gelijk bij de groep aansluiten.

Eerst moet hij nog twee weken in quarantaine voordat hij weer met de training mee mag doen. "Ik mis de training ook wel maar wat ik het meest mis, zijn toch wel de wedstrijden. Daar doe je het voor en het is natuurlijk het leukst."

'Stap hogerop altijd mooi'

Vooralsnog wordt de Roemeense competitie weer op 14 juni hervat. Een week daarvoor zou De Nooijer pas weer kunnen aansluiten bij de groepstraining, dus krijgt hij nu vanuit Roemenië hulp om fit te blijven. "We hebben met het team een groepsapp, waarbij we dan videobellen. Onze conditietrainer geeft ons dan oefeningen die we kunnen doen."

Ondertussen zit De Nooijer alweer aan het einde van zijn derde seizoen bij FC Viitorul Constanta. Met nog een jaar contract kijkt hij ook wel voorzichtig naar de toekomst. "Ik weet zelf ook niet wat er gaat gebeuren. Ik heb het naar mijn zin in Roemenië, maar een stap hogerop zou altijd mooi zijn."

Deel dit artikel:

Reageren