Automobilist met lachgas rijdt over stoep in Middelburg

Een 24-jarige man uit Middelburg is zaterdagavond aangehouden omdat hij vijf minuten na het opleggen van een rijverbod opnieuw in een auto reed. De man liet slecht rijgedrag zien. Bij controle bleek dat hij een fles lachgas in de auto had liggen.

Lachgas ballon-archief (foto: ANP)

Hij kreeg een rijverbod voor 24 uur. Een paar minuten later zag de politie de man toch weer rijden in de Schepenenlaan. De automobilist probeerde aan de politie te ontsnappen door over de stoep te rijden in de Johan Lesagestraat.

Toen de man opnieuw werd aangehouden had hij een lachgas ballon in zijn mond. Ook vertoonde hij recalcitrant gedrag. Hij is aangehouden voor het rijden tijdens een rijverbod.

Lachgas wordt vaak via een ballon ingeademd. Het inademen van lachgas veroorzaakt een korte en sterke roes. Iemand kan lacherig worden, vandaar de naam lachgas.

Lachgas is de naam voor het gas distikstofmono-oxide (N2O). Het werd al in 1776 ontdekt. Lange tijd was het een narcosemiddel in ziekenhuizen. Tegenwoordig wordt het vooral gebruikt om slagroom te maken. Maar het is ook populair als partydrug.

bron: drugsinfo.nl

Meer over dit onderwerp:
Middelburg 112 lachgas Johan Lesagestraat
Deel dit artikel:

Reageren