Vier Zeeuwse dorpen in de race voor titel 'allermooiste dorp'

Wemeldinge maakt kans op de titel 'Allermooiste dorp van Nederland', en dat geldt ook voor Noordgouwe, Dreischor en Nisse Een jury van de ANWB heeft daarover het laatste woord.

Wemeldinge (foto: Omroep Zeeland)

De verkiezing van het allermooiste dorp, uitgeschreven door de ANWB, begon in februari in het ledenblad Kampioen. Daarin stond een lijst met veertig dorpen die de ANWB zelf had opgesteld. Noordgouwe, Dreischor en Nisse hadden een plaatsje op die longlist, maar Wemeldinge niet. Toch is ook 'de parel aan de Oosterschelde' doorgedrongen tot de genomineerden. Dat is dankzij lezers die gebruik maakten van de mogelijkheid om buiten de lijst om een dorp te kiezen.

Fotograaf van het dorp

Fotograaf en inwoner van Wemeldinge, Ron Quinten, is blij dat zijn dorp op de shortlist is terechtgekomen. "Het is toch een verrassing dat Wemeldinge er alsnog tussen staat. Maar ik snap het wel, het is hier heerlijk wonen met het strandje dichtbij. Ik wandel er graag en maak er dan ook geregeld foto's." Ook de twee molens en de jachthaven vindt Quinten mooi aan zijn dorp. Of ze de titel pakken, daar is Quinten nog niet zeker van. "Maar we gaan natuurlijk wel voor de winst."

Fotograaf Ron Quinten hoopt dat zijn dorp Wemeldinge de titel 'Allermooiste dorp van Nederland' krijgt (foto: Omroep Zeeland)

In een boek, en misschien de titel

De plek in de top 50 betekent dat aan elk van de dorpen een hoofdstuk wordt gewijd in een ANWB-boek dat in september verschijnt. Bovendien kunnen de vier ook nog de titel 'Het allermooiste dorp van Nederland veroveren'. De jury maakt in september bekend voor wie die eer is weggelegd.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
anwb wemeldinge mooiste dorp
Deel dit artikel:

Reageren