Terneuzens raadslid wil in landelijk bestuur 50Plus

Johan Hessing uit Axel, gemeenteraadslid en lid van het waterschapsbestuur, wil in het landelijk hoofdbestuur van zijn partij 50Plus. Hij heeft zich kandidaat gesteld voor de post van penningmeester.

Johan Hessing (foto: Omroep Zeeland)

Bij 50Plus zijn op het moment alle bestuursfuncties vacant. Dat is het gevolg van verdeeldheid en hoogoplopende ruzies.

Grof taalgebruik

Geert Dales -inmiddels afgetreden- speelde hierin een prominente rol. Zijn stijl van leidinggeven werd door een aantal senatoren en de bijna complete Tweede Kamerfractie 'autocratisch' genoemd, en 'weinig democratisch'. Ook zou hij met 'grof taalgebruik' leden hebben beledigd.

Al dat ongenoegen leidde uiteindelijk tot vertrek van partijleider Henk Krol die Dales juist wel steunde en tot het opstappen van het voltallige vorige bestuur.

Ruime ervaring

Johan Hessing is een van de kandidaten die zich hebben gemeld voor een plaats in het nieuwe bestuur. Hij zegt dat hij dat heeft gedaan op uitdrukkelijk verzoek van Eerste en Tweede Kamerleden.

Hoewel hij het als raadslid in de gemeente Terneuzen en als bestuurslid van Waterschap Scheldestromen al druk zat heeft, heeft Hessing 'ja' gezegd omdat hij kansen ziet de partij weer op de rails te krijgen. Dat is gebaseerd op het vertrouwen dat volgens hem ondanks alle perikelen nog bestaat in 50Plus. "We hebben 4.400 leden, afgelopen weken waren er maar 32 opzeggingen. Dat zegt toch iets."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
bestuur 50Plus Johan Hessing
Deel dit artikel:

Reageren