Wildpoepen en plassen groot probleem rond Veerse Meer

Wildpoepen en plassen groot probleem rond Veerse Meer
Wildpoepen en plassen groot probleem rond Veerse Meer © Omroep Zeeland
Dit soort gebruikt wc papier treffen de medewerkers van het waterschap nu vaker aan
Dit soort gebruikt wc papier treffen de medewerkers van het waterschap nu vaker aan © Omroep Zeeland
"Je wilt het toch zo netjes mogelijk houden rond de recreatieterreinen", zegt Wisse. Als er al afval ligt, gooien anderen daar weer makkelijker afval bij volgens hem. Hij zit al tien jaar in het vak en zegt nu een hoop meer vuil aan te treffen van wildplassers en poepers.
Aan de rand van het Veerse Meer bij Kamperland staat een oud toiletgebouw dat niet meer gebruikt wordt. Mensen kunnen er wel een chemisch toilet legen. Naast het gebouw is plek voor twee Dixi's, maar die staan er nu niet. Achter het gebouw is het prijs. "Daar ligt allemaal wc-papier", ziet Wisse, "het is een bekend plekje. Daar zitten ze uit het zicht achter zo'n gebouwtje en wordt het een rommeltje."
Eddy Wisse van Waterschap Scheldestromen
Eddy Wisse van Waterschap Scheldestromen © Omroep Zeeland
Het opruimen van andermans uitwerpselen is begrijpelijk geen fijne klus volgens Wisse, maar hij en zijn collega's zijn er wel op ingesteld. "Handschoenen aan en een grijper, maar het blijft wel smerig om iemand anders zijn poep op te ruimen."

Mooi Pinksterweekend in aantocht

Met een mooi, lang Pinksterweekend voor de boeg houdt Wisse zijn hart vast. "We zijn er goed op voorbereid. We hebben de afvalcontainer staan en we hopen dat mensen alles zoveel mogelijk mee naar huis nemen." Dat geldt dus niet alleen voor hun afval.
Dat de openbare toiletten nog niet open zijn is een besluit van de Veiligheidsregio Zeeland. Pas op 1 juli mogen die weer open voor gebruik.