Jachthaven Breskens halfleeg omdat Belgen niet naar Nederland mogen

De jachthaven van Breskens is maar voor de helft gevuld. Normaal in deze tijd van het jaar ligt de haven zo goed als vol. Oorzaak: afwezigheid van met name de Belgen. Die mogen de grens niet over vanwege de coronacrisis en kunnen dus ook hun plezierjachten niet in het water laten.

Volgens havenmeester Hans Vergouwe bestaat het aantal mensen dat hier ligt met een jacht voor zestig tot zeventig procent uit Belgen. "Zij hebben hun jachten nu of hier op de kade staan, of in Gent en Antwerpen of zelfs in hun achtertuin."

Om de jachteigenaren die hier jaarlijks een ligplaats huren tegemoet te komen, heeft de jachthaven Breskens besloten die mensen voor de tijd dat ze hun jacht hier niet kunnen leggen maar 25 procent havengeld te laten betalen. "En dat scheelt ons toch wel zo'n 100.000 euro", zegt Vergouwe.

Hij denkt dat als straks de grens met België weer opengaat, de jachteigenaren weer zo snel mogelijk naar Breskens komen. "Want ze willen toch het liefst op stromend water varen, met Breskens als thuishaven."

Meer over dit onderwerp:
breskens jachthaven belgen corona
Deel dit artikel:

Reageren