Goedemorgen! Start mosselseizoen en inboedel Hooizolder wordt geveild

Goedemorgen, het is dinsdag 26 mei en wat kun je in het nieuws verwachten? Vandaag is de opening van het mosselseizoen en de inboedel van discotheek De Hooizolder gaat in de veiling.

Maar er is nog meer: Zo hoopt onder andere Wemeldinge het allermooiste dorp van Nederland te worden, vier Zeeuwse dorpen zijn genomineerd voor de prijs van de ANWB.

Fotograaf Ron Quinten hoopt dat zijn dorp Wemeldinge de titel 'Allermooiste dorp van Nederland' krijgt (foto: Omroep Zeeland)

Fotograaf en inwoner van Wemeldinge, Ron Quinten, is blij dat zijn dorp op de shortlist is terechtgekomen. "Het is toch een verrassing dat Wemeldinge er alsnog tussen staat. Maar ik snap het wel, het is hier heerlijk wonen met het strandje dichtbij. Ik wandel er graag en maak er dan ook geregeld foto's." Ook de twee molens en de jachthaven vindt Quinten mooi aan zijn dorp.

Zaalvoetbal

De zaalvoetballers van Groene Ster krijgen een grotere competitie. De eredivisie gaat van twaalf naar zestien clubs. Ook de opzet van de competitie veranderd. Hoe dat allemaal precies in zijn werk gaat, wordt in dit artikel uitgelegd.

Raad Schouwen-Duiveland

De bemoeienis van gemeenteraadsleden op Schouwen-Duiveland bij bepaalde projecten gaat soms zo ver dat het op belangenverstrengeling lijkt. Dat is één van de conclusies uit het rapport 'Samenspel op Schouwen-Duiveland' dat maandagavond tijdens de commissie Ruimte en Economie is besproken.

Discotheek De Hooizolder in Westkapelle (foto: Omroep Zeeland)

Vanmiddag kan je gaan bieden op de inventaris van discotheek De Hooizolder in Westkapelle. Van barkrukken tot speakers en van bierpullen tot frituurpannen. En zelfs de iconische gele letters kunnen binnenkort van jou zijn. Je hoeft alleen maar te bieden. De discotheek opende voor het laatst eind 2019 de deuren.

Hangcultuur

Vandaag is de opening van het seizoen voor de hangcultuurmosselen. Normaal gesproken een feestelijke bedoening met veel gasten. Dit jaar, door de coronacrisis, wordt dat een sobere aangelegenheid. Met de BRU35 worden er mogen hangcultuurmosselen naar boven gehaald en opengestoken.

Een strandloper op zoek naar wat lekkers uit de zee (foto: Rianne Lous)

Weer

Het weerbeeld is vandaag vergelijkbaar met dat van gisteren: een zonnige dag met een maximumtemperatuur van 21 tot 24 graden. Morgen zijn er iets meer wolkenvelden, maar blijven er genoeg zonnige perioden over.

Meer over dit onderwerp:
zww goedemorgen
Deel dit artikel:

Reageren