Geen promotie voor Kloetinge, wél voor Zeelandia Middelburg en Clinge

Spelers van Kloetinge op archiefbeeld
Spelers van Kloetinge op archiefbeeld © Omroep Zeeland
Kloetinge diende begin april een verzoek tot promotie in bij de KNVB. Door fusies, wijzigingen van wedstrijddagen en het verdwijnen van clubs in verschillende competitie kwam er een aantal plaatsen vrij in de hoofdklasse. Omdat er landelijk meerdere poules zijn op het niveau van Kloetinge werd een ranglijst gemaakt van de koplopers van alle eersteklassers. Daarop komt Kloetinge nu net te kort.

Kans op kampioenschap

Op het moment dat de competitie stopte, stond Kloetinge aan kop in de 1e klasse C. Met nog negen wedstrijden te gaan, had de club een voorsprong van twee punten op LRC uit Leerdam. Kloetinge wilde dolgraag promoveren en had ook al meerdere versterkingen gehaald met het oog op een terugkeer in de hoofdklasse.
Voor Zeelandia Middelburg en Clinge kan er wel een vreugdedans gedaan worden, want zij promoveren wel. Zeelandia Middelburg stond bovenaan in de 4e klasse A van het zaterdagvoetbal. Hun resultaten waren goed genoeg voor de KNVB om promotie af te dwingen. Clinge stond bovenaan in de 4e klasse A van het zondagvoetbal. De voorsprong op nummer twee Breskens was groot genoeg om volgend jaar in de 3e klasse uit te komen.