Twee jaar jeugd-tbs geëist voor hoofdverdachte dodelijke steekpartij Vlissingen

Dodelijke steekpartij Kasteelstraat Vlissingen
Dodelijke steekpartij Kasteelstraat Vlissingen © Omroep Zeeland
In die bewuste nacht werd een 28-jarige man uit Vlissingen neergestoken in een woning. Daar waren behalve de toen 17-jarige hoofdverdachte, ook een 26-jarige man uit Goes en een 23-jarige vrouw uit Vlissingen aanwezig.
De destijds minderjarige hoofdverdachte is behandeld volgens het jeugdrecht. De twee jaar jeugd-tbs is geëist omdat hij verminderd toerekeningsvatbaar wordt geacht en een behandeling nodig heeft voor zijn persoonlijke ontwikkeling, zo vindt het Openbaar Ministerie.

OM eist ook smartengeld

Daarnaast wil het OM dat de anderhalf jaar voorarrest wordt omgezet in jeugddetentie, zodat hij die dagen niet terug kan vorderen. Tot slot eiste de officier van justitie 15.000 euro smartengeld voor de broers en zussen van het overleden slachtoffer en 20.000 euro voor beide ouders.
De 18-jarige jongen heeft al die tijd in voorarrest gezeten, de twee andere verdachten mochten hun proces in vrijheid afwachten. Op basis van het dossier lijkt het de rechtbank het meest waarschijnlijk dat de 18-jarige het slachtoffer met een mes in zijn buik heeft gestoken waarna hij overleed. De hoofdverdachte ontkent dat overigens.

Andere verdachten binnenkort voor de rechter

De twee medeverdachten moeten op korte termijn ook voor de rechtbank van Middelburg verschijnen. De rechtbank doet 10 juni uitspraak in de zaak van de hoofdverdachte die vandaag voor de rechtbank verscheen.
<p><strong>Wat gebeurde er op Tweede Kerstdag in de Kasteelstraat?</strong></p><p>In de nacht van Eerste op Tweede Kerstdag 2018 liep een gezellig samenzijn in een woning aan de Kasteelstraat in Vlissingen compleet uit de hand. Vier mensen waren aanwezig, alle vier gebruikten ze drank en drugs.</p><p>De stemming sloeg om toen een 26-jarige Goesenaar en een 23-jarige vrouw uit Vlissingen ruzie kregen, waarbij de vrouw een mes getrokken zou hebben. Het latere slachtoffer van 28 jaar oud suste de ruzie. Daarna kreeg de vrouw ruzie met een toen 17-jarige jongen. Ook daar sprong het slachtoffer tussen. Vervolgens zou de minderjarige jongen het mes hebben afgepakt van de vrouw en de 28-jarige man in zijn buik gestoken hebben.</p><p>Op de handen van de inmiddels 18-jarige werd bloed gevonden. Het 28-jarige slachtoffer werd zwaargewond op straat gevonden en overleed diezelfde nacht.</p><p>De 18-jarige jongen houdt vol onschuldig te zijn. Wel geeft hij toe dat hij boos was op het slachtoffer en dat er 'vuisten zijn gevallen'. Volgens zijn verklaring heeft hij geen mes gezien, laat staan vastgehad. Hij weet niet hoe het kan dat zijn bloed op het mes zat.</p>