Reserveren voor overtocht met fietsvoetveer

Fietstvoetveer
Fietstvoetveer © Pieter de Bruijne
Het nog te ontwikkelen reserveringssysteem moet er voor zorgen dat het aantal passagiers gespreid wordt, om drukte te voorkomen. Vanaf 29 juni wordt er weer met twee boten gevaren, al mogen er dan ook slechts 75 passagiers per afvaart mee.
Het is de bedoeling dat mensen met een abonnement (bijvoorbeeld werknemers en studenten), voorrang krijgen op toeristen. "Zij kunnen straks vier weken vooraf al reserveren, zegt fietsvoetveer-directeur Raymond van Winterswijk. Wanneer het systeem in gebruik kan worden genomen, is nog niet helemaal duidelijk. "In ieder geval in juni, maar we moeten het eerst nog testen. Ik wil zeker weten dat het goed werkt."

Verplicht mondkapje

Vanaf maandag moeten reizigers vanaf 13 jaar en ouder die gebruikmaken van de Westerschelde Ferry verplicht een mondkapje dragen. Reizigers kunnen mondkapjes gebruiken die geschikt zijn voor niet-medisch personeel. Die kapjes zijn te koop in supermarkten en bij drogisterijen.
Wie geen mondkapje draagt, wordt niet toegelaten op de boot. Wel zijn bij de kassa hygiënekits te koop. Daarin zitten vier mondkapjes, vier paar handschoenen en desinfectiespray. De Westerschelde Ferry waarschuwt wel dat er een beperkt aantal kits voorradig is.

Lees ook: