Koploper BC Vlissingen promoveert alsnog naar eerste divisie

De basketballers van BC Vlissingen spelen volgend seizoen een klasse hoger. Dat blijkt uit de indelingen die de NBB heeft gepubliceerd. De ploeg van trainer Benjamin Steenbeek stond bij het stilleggen van de competitie bovenaan in de tweede divisie.

Benjamin Steenbeek spreekt zijn team toe (foto: Theo Theune)

BC Vlissingen moest nog maar vijf wedstrijden spelen toen de coronapandemie roet in het eten gooide. De bond wees geen kampioenen aan. Uit de indelingen blijkt dat de eerste divisies zijn uitgebreid van twaalf naar veertien teams. Daardoor kwam er een plekje vrij voor BC Vlissingen.

BC Vlissingen speelde vorig jaar als degradant in de tweede divisie. Daarvoor was het tien seizoenen actief in de eerste divisie. Nu zijn ze dus weer terug op dat niveau.

Vrouwenteam

De vrouwen van BC Vlissingen, die bij het afbreken van de competitie op de tweede plaats stonden in de Tweede Divisie, blijven op hetzelfde niveau. Wel krijgt de formatie van Astrid Franke te maken met veel nieuwe tegenstanders.

De start van de competitie staat gepland in het weekend van 15 september, maar dat is vanwege de corona-maatregelen nog erg onzeker.

Meer over dit onderwerp:
basketbal BC Vlissingen
Deel dit artikel:

Reageren