Het is nu al de zonnigste lente ooit in Zeeland

De lente van 2020 gaat nu al de boeken in als zonnigste ooit in Zeeland. Dat meldt weerman Jules Geirnaerdt. Tijdens de meteorologische lente, die van 1 maart tot 1 juni loopt, heeft de zon tot nu toe gemiddeld over de Zeeuwse weerstations 755 uur geschenen. Het oude record stamt uit 2011, toen scheen de zon gemiddeld 738 uur.

Mensen genieten van de zon op het strand bij Dishoek (foto: Ria Brasser)

En dat weerrecord wordt alleen maar verder aangescherpt, zegt Geirnaerdt. "De komende dagen worden ook zonnig, dus ik verwacht dat er nog zeker wel 55 zonuren bij komen."

Het weerstation in Wilhelminadorp heeft deze lente tot nu toe 765 zonuren gemeten, het hoogste aantal van de Zeeuwse weerstations. In Vlissingen scheen de zon 761 uur en in Westdorpe 738 uur.

Meeste zon scheen in Den Helder

Zeeland heeft deze lente nog niet de meeste zonuren van Nederland. "In Den Helder scheen de zon 773 uur", vertelt de weerman. Hij verwacht niet dat Zeeland dat de komende dagen nog inhaalt.

Voor dit bericht is uitgegaan van de zonuren tot woensdag 27 mei 16.00 uur. Zoals de weerman al aangeeft, loopt het aantal zonuren de komende dagen alleen nog maar op. "Alleen vandaag al komen er waarschijnlijk nog vijf zonuren bij."

Meer over dit onderwerp:
zon lente
Deel dit artikel:

Reageren