Investeerder waterpark Veerse Meer belooft meer ruimte voor natuur

Minder vakantiehuizen en meer natuur. Waterpark Veerse Meer zal uiteindelijk uit 887 vakantiewoningen bestaan, 81 minder dan vorig jaar november nog de bedoeling was. "We hebben meer water en meer groen toegevoegd", zei directeur Gerro Vonk van investeerder Driestar na afloop van de informatiebijeenkomst gisteravond. "En dus bleef er minder ruimte over voor vakantiewoningen."

Zo zou het nieuwe park er vanuit de lucht uit gaan zien (foto: Driestar)

In het oorspronkelijke bestemmingsplan stond zelfs dat er 1.335 vakantiewoningen op het park mochten komen te staan. Als het voorontwerp-bestemmingsplan wordt goedgekeurd, zullen er 822 nieuwe vakantiewoningen gebouwd worden op het park bij Arnemuiden langs het Veerse Meer. De andere 65 recreatiewoningen staan er al.

"We willen naar een krekenlandschap", zegt Vonk. "Dat was het vroeger al en dat moet terugkomen. Die kreken zullen dan afwateren in het Veerse Meer en zo komt er meer water. Daarnaast komen er ook meer rechthoekige bosvlakken en wordt er naast het park nog 14 hectare landbouwgrond omgezet in natuur."

De nieuwe plannen zijn tussen september 2019 en februari 2020 tot stand gekomen door 'participatiesessies'. Een expertgroep - natuurverenigingen, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, het waterschap, de provincie en verschillende landschapsdeskundigen - en een bewonersgroep bogen zich over de plannen.

Een impressie van het waterpark Veerse Meer (foto: Driestar)

Weerstand tegen plannen

De plannen voor het waterpark bij het Veerse Meer riepen veel weerstand op. Vorig jaar zetten meer dan 13.000 mensen uit Arnemuiden een handtekening om een einde te maken aan de plannen om meer vakantiewoningen te plaatsen. De inwoners zijn bang dat er veel auto's door het dorp gaan rijden van en naar het vakantiepark. Ook zou een deel van de oevers van het Veerse Meer niet meer bereikbaar zijn voor de inwoners en recreanten, die er nu vaak gaan wandelen, surfen en zwemmen.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
waterpark Veerse Meer
Deel dit artikel:

Reageren