Zorgcentrum boos op Stichting Ambulance Wens: 'We voelden ons voor het blok gezet'

Zorgcentrum Rehobot in Goes wordt door Stichting Ambulance Wens in een kwaad daglicht gesteld. Dat zegt Teunis Stoop van Cedrah, waar Rehobot onder valt. De stichting beschuldigt het verzorgingstehuis van onmenselijkheid, omdat een bejaarde vrouw uit Goes, volgens de stichting, geen afscheid mocht nemen van haar terminaal zieke man.

(foto: Pixabay)

Volgens Stoop was er al twee keer afscheid genomen en is Cedrah onder druk gezet en werd pas op het laatste moment zijn ingelicht. Er wordt nu rectificatie van Stichting Ambulance Wens geëist.

De stichting, die laatste wensen van terminaal zieke mensen verzorgt, plaatste woensdagavond een bericht op Facebook waarin het ongenoegen over de situatie werd geuit. Volgens Stoop klopt het verhaal niet zoals het op Facebook staat. "De stichting was al onderweg, zonder dat er toestemming was van de arts en dat is nodig is in zo'n geval."

Teunis Stoop van Cedrah is boos op Stichting Ambulance Wens

Door coronamaatregelen is het ook moeilijk om in te gaan op dit soort wensen, want cliënten kunnen het tehuis niet zomaar verlaten. Toch geeft Stoop aan dat er bijna altijd medewerking is. "We voelden ons nu echt voor het blok gezet."

Al twee keer eerder afscheid

Het echtpaar heeft de afgelopen weken al twee keer afscheid genomen. Op 17 mei belde Stichting Ambulance Wens ook toen ze onderweg waren om mevrouw op halen voor een hereniging. Ook op die dag was er geen toestemming gevraagd, maar heeft het zorgcentrum toch meegewerkt aan het weerzien van het echtpaar.

"Normaal vragen we eerst advies aan een arts, maar in het kader van de menselijkheid hebben we dit toen gefaciliteerd en mocht de mevrouw mee met de ambulance naar haar man." Al klinkt zo'n ontmoeting prachtig, het heeft volgens Stoop ook een enorme impact voor de twee ouderen. "Vooral fysiek en mentaal heeft dit ook veel gevolgen en daar staan mensen vaak niet bij stil."

Stichting Ambulance Wens heeft het bewuste bericht op Facebook inmiddels verwijderd. Kees Veldboer, directeur bij Stichting Ambulance Wens zegt het bericht te hebben verwijderen, omdat hij het vooral vervelend vindt voor de betrokkenen.

Met het Facebookbericht hoopte de directeur voor elkaar te krijgen dat een ontmoeting toch nog mogelijk was. "In mijn eigen ogen had dat afscheid er moeten komen, het echtpaar is 55 jaar bij elkaar. Er is toch niets mooier dan elkaar nog eens kunnen zien?" Veldboer denkt niet dat een ontmoeting nog mogelijk is. "Ik heb begrepen dat de gezondheid van meneer de afgelopen uren snel is achteruitgegaan."

Meer over dit onderwerp:
Rehobot Ambulance Wens
Deel dit artikel:

Reageren