Bungaloweigenaren Marina Beach Hoek worden eindelijk uitbetaald

Bungaloweigenaren Marina Beach Hoek worden eindelijk uitbetaald
Bungaloweigenaren Marina Beach Hoek worden eindelijk uitbetaald © Omroep Zeeland
Bungaloweigenaar Joris Bracke is blij dat Oostappen Groep eindelijk het geld gaat uitbetalen
Bungaloweigenaar Joris Bracke is blij dat Oostappen Groep eindelijk het geld gaat uitbetalen © Omroep Zeeland
Oostappen wilde de bungaloweigenaren uitbetalen van het geld dat ze zouden verdienen met de verkoop van vakantiepark Marina Beach en subtropisch zwemparadijs Scheldorado in Terneuzen. In januari werd bekend dat deze voor 61 miljoen euro van eigenaar zouden wisselen.
Zelf kocht Oostappen in 2013 het toenmalige vakantie-eiland de Braakman en het zwembad uit een faillissement voor - naar verluidt - 5,5 miljoen euro.

Uitstel op uitstel

Omdat de definitieve verkoop keer op keer wordt uitgesteld en nog steeds niet definitief is, heeft Oostappen niet genoeg geld om uit te betalen. Door een regeling die nu is getroffen tussen Oostappen en de potentiële kopers van het park kunnen de bungaloweigenaren wel uitbetaald worden.
Met de getroffen regeling is volgens Jos Mennen, directeur van de Oostappen Groep een deel van de verkoop van het vakantiepark uitgevoerd. De komende tijd moet de rest in fases volgen. Een datum waarop het park helemaal verkocht moet zijn, is er nog niet. Volgens Oostappen Groep worden er al enige tijd exclusieve gesprekken met een internationaal opererende exploitant gevoerd.
Bungaloweigenaren Marina Beach Hoek worden eindelijk uitbetaald
Over de verkoop van het vakantiepark en het zwembad wordt al meer dan een jaar onderhandeld. December vorig jaar is een akkoord bereikt over de prijs en begin dit jaar is de verkoopakte ondertekend en geregistreerd bij het Kadaster. Maar de grondtransactie, zoals dat heet, heeft nog niet plaatsgevonden.

Onderzoeken en Garanties

Eigenlijk zou de verkoop in april al beklonken moeten zijn, toen de financieringstermijn afliep. Maar vanwege aanvullende onderzoeken en garanties die de nieuwe eigenaren willen hebben, is de deadline meerdere keren verschoven. Onder meer een FIOD-onderzoek naar aanleiding van invallen op verschillende parken van Oostappen zou hier mede de oorzaak van zijn.
Wie de nieuwe eigenaren van Marina Beach en Scheldorado worden, is op het eerste gezicht lastig te herleiden. Op papier is dat Braakmaneiland Projectontwikkeling, maar die valt weer onder een reeks andere bv's. Daarachter zit een groep Vlaamse investeerders die opereren onder de naam Palladio. Binnen een paar maanden moet duidelijk worden wie die investeerders zijn als ze hun toekomstplannen gaan ontvouwen.

Tientallen miljoenen euro

Behalve plannen voor het vakantiepark hebben de investeerders ook plannen voor het omliggende Braakmangebied. Zo willen ze het vakantiepark onder andere de oude naam teruggeven; Vakantie-eiland de Braakman en het gebied zijn 'oude allure' teruggeven. Het moet een hotspot worden voor recreatie en natuur. Met de plannen zou een investering zijn gemoeid van in totaal enkele tientallen miljoenen euro's.
Er zijn hierover al gesprekken gevoerd met ondernemers en grondeigenaren, zoals Staatsbosbeheer. Die laten aan Omroep Zeeland weten dat het vooral 'verkennende gesprekken' waren en dat er nog weinig concreet is. Staatsbosbeheer heeft de vertegenwoordigers van de investeerders vooral gewezen op de mitsen en maren van de plannen.
Saillant detail: De vrouw van de makelaar, die de onderhandelingen namens Oostappen voerde met de bungaloweigenaren, is eigenaar van een van de bv's waar Marina Beach onder zou moeten gaan vallen. Haar handtekening staat ook onder de verkoopakte van het vakantiepark.

Lees ook: