Politie beëindigt illegaal strandfeest, feestvierders laten berg troep achter

De politie heeft aan het einde van de middag een illegaal housefeest op het strand bij Wemeldinge beëindigd. Bij de meldkamer stond de telefoon roodgloeiend met inwoners van Wemeldinge die klaagden over de veel te harde muziek die uit een auto kwam die geparkeerd stond op de dijk.

Politie maakt een einde aan illegaal feest op strand Wemeldinge (foto: Politie Zeeland-West-Brabant)

Video's van het feest op Instagram bevestigen het beeld dat het erg druk was op het strand. Ook is op de beelden duidelijk op te zien dat de feestgangers onvoldoende afstand hielden tot elkaar en dat en keiharde elektronische muziek werd afgespeeld.

'Honderden jongeren'

Volgens de melders waren er 'honderden jongeren' aanwezig. Daarom is de politie rond 17.15 uur met meerdere eenheden uitgerukt. De auto die de harde muziek produceerde, ging er meteen met hoge snelheid vandoor zodra de politie in beeld kwam.

De feestgangers werden vervolgens door de agenten weggestuurd. De politie meldt dat het met name ging om twintigers en dertigers, en dus niet om tieners. Volgens politiewoordvoerder Mireille Aalders leek het erop dat het een georganiseerd feest was en dus geen spontane bijeenkomst.

Relatief gemoedelijk

Wel verliep het ontruimen van het strand volgens de politie op een relatief gemoedelijke wijze. De feestgangers hadden er volgens Aalders begrip voor dat ze weg moesten. Geen taferelen zoals in IJmuiden dus, waar opstandige jongeren onlangs een buitengewoon opsporingsambtenaar het ziekenhuis in hebben geslagen toen ze erop werden aangesproken dat ze illegaal bezig waren op het strand.

Minder positief was het eindresultaat op het Wemeldingse strand. Dat lag na afloop van het afblazen van het feest vol met rommel. Inwoners van Wemeldinge en medewerkers van de gemeente Kapelle hebben de troep opgeruimd.

Parkeerplaatsen dicht

De gemeente laat in een reactie weten dat dit gedrag niet kan worden geaccepteerd. "De burgemeester heeft daarom in samenspraak met de politie besloten de parkeerplaatsen bij het strand in Wemeldinge te sluiten. Deze afsluiting geldt voor het gehele Pinksterweekend."

De gemeente laat verder weten de locatie dit weekend in de gaten te houden "Indien blijkt dat het ondanks de afsluiting nog steeds te druk is op het strand en de landelijke richtlijnen in strijd tegen het coronavirus niet worden nageleefd, zijn wij genoodzaakt het strand te sluiten", schrijft de gemeente op Instagram.

Deel dit artikel:

Reageren