Rook bermbrand waait over camping bij Sluis

De brandweer heeft vanmiddag een bermbrand geblust aan de de Zuiddijk in Sluis, vlakbij een camping. Het blussen werd bemoeilijkt door de harde wind, waardoor rondvliegende brandende stukjes telkens weer nieuwe brandhaarden veroorzaakten.

Brandweer blust bermbrand - archieffoto (foto: HV Zeeland)

De eerste melding van de brand bij kwam rond 16.35 uur binnen. Binnen vijf minuten werd opgeschaald naar middelbrand. Er zijn twee blusvoertuigen en een waterwagen uitgerukt.

Rook

De rook van de bermbrand waaide over de camping. De campingbewoners werden gewaarschuwd om uit de rook te blijven. De weg werd afgezet.

Rond 17.15 uur had de brandweer het vuur onder controle en werd het sein brand meester gegeven. Wel werd daarna nog nageblust. Hoe het vuur is ontstaan, is nog onbekend.

Verhoogd risico op natuurbranden

Vanwege de aanhoudende droogte geldt er een verhoogd risico op natuurbranden. Het is dan ook niet toegestaan om in natuurgebieden vuur te stoken. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland ontstaan de meeste natuurbranden doordat mensen onvoorzichtig zijn met vuurkorven, barbecues of het weggooien van een sigaret.

Afgelopen nacht was er ook al een natuurbrand bij Rilland. Een strook van riet en droog gras van ongeveer dertig meter lengte aan de Dumoulinweg ging in vlammen op.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren