Tasjesdief gaat bijna vrijuit door vechtpartij in Middelburg

Agent arresteert verdachte - archief
Agent arresteert verdachte - archief © Politie
Portiers van een horecagelegenheid hadden de 27-jarige inwoner van Middelburg staande gehouden, omdat ze het idee hadden dat de tas die hij bij zich had niet van hem was. De opgeroepen agenten troffen de portiers en de man aan in de Schuiffelstraat.

Laten gaan

Omdat bij de vechtpartij op de Vlasmarkt alle beschikbare politie-inzet nodig was, hebben de agenten de verdachte noodgedwongen laten gaan, uiteraard zonder de tas. Nadat het opstootje op de Vlasmarkt was afgehandeld, meldde een 27-jarige vrouw uit Middelburg zich bij de politie met de melding dat haar tas was gestolen.
De agenten hebben haar de tas teruggegeven, maar er ontbraken nog wat spullen. De Middelburgse heeft aangifte gedaan van de diefstal van onder meer haar telefoon. De 27-jarige verdachte is vanmorgen opgepakt en wordt vandaag verhoord.

Vechtpartij

Voor de vechtpartij op de Vlasmarkt werden vier verdachten aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man uit 's-Heerenhoek, een 30-jarige man uit Middelburg, een 28-jarige man (woonplaats onbekend) en een 27-jarige man uit Middelburg. De eerste drie zijn aangehouden voor het verstoren van de openbare orde, de vierde voor opruiing. De vier zijn vanmorgen vroeg weer in vrijheid gesteld, nadat tegen hen proces-verbaal was opgemaakt.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>