Documentaire Tijdgravers in première

In Cinema Middelburg is de film Tijdgravers van Fifi Visser in première gegaan. Tijdgravers is een documentaire over het werk van het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen. Het is volgens de maker een poëtische ode aan noeste arbeid van de conservatoren van het Genootschap dat al meer dan 250 jaar bestaat. Een deel van de documentaire is opgenomen bij het Zeeuws Archief in Middelburg

Tijdgravers, een documentaire van Fifi Visser (foto: Fifi Visser)

Toen iemand, die het Zeeuws genootschap een warm hart toedraagt, het idee voor een jubileumfilm opperde zag filmmaker Fifi Visser er eigenlijk geen brood in. Het leek haar supersaai en meer iets voor een boek, zeker geen filmmateriaal. Nadat ze met een paar conservatoren van het genootschap had gesproken, werd ze gegrepen door hun bevlogenheid en verdiepte zich meer en meer in hun werk.

Verborgen wereld

Het resultaat is een intieme film van een verborgen wereld in de kelders en depots waar ons verleden wordt gekoesterd en bewaard door mensen die ons door hun ogen de waarde van onze geschiedenis laten zien.

Tijdgravers van Fifi Visser is de komende dagen te zien in Cinema Middelburg en op 14 juni wordt de film uitgezonden bij Omroep Zeeland.

Reageren