Adrienne uit Kortgene zit in een kleine Australische bubbel

Niet alleen bij ons, ook aan de andere kant van de wereld, gaat het leven weer een beetje lijken op hoe het voor de coronacrisis was. Adrienne Verburg, oorspronkelijk uit Kortgene, maakt het mee op haar afgelegen boerderij in West-Australiƫ. "Vanaf 6 juni zitten we in fase 3", vertelt ze. "Dat betekent allerlei nieuwe versoepelingen."

Adrienne Verburg

De premier van Western Australia heeft aan de vooravond van 6 juni, een feestdag in de deelstaat, bekendgemaakt dat onder meer musea, bioscopen en sportscholen weer open mogen. Adrienne Verburg is er een beetje door verrast.

In Perth, de hoofdstad van West-Australië, meerde vorig week een schip aan met opvarenden die besmet bleken met het coronavirus. Na een tijdje zonder nieuwe gevallen telt West-Australië daardoor nu weer nieuwe besmettingen. "Ik zat te wachten op een bericht dat de versoepelingen niet door zouden gaan", zegt Verburg. "Maar dat is niet gekomen, omdat de besmettingshaard bekend is en volgens de autoriteiten onder controle."

In West-Australië geldt ook de regel dat anderhalve meter afstand moet worden gehouden. Op haar eigen bedrijf, ver van de bewoonde wereld, merkt Adrienne Verburg daar nagenoeg niets van. "Wij hebben een half miljoen acres de ruimte, en zitten in een kleine bubbel."

Maar laatst tijdens een bezoek aan de tandarts (drie uur rijden van haar huis) constateerde ze dat de Australiers de regels goed naleven. "Een heel andere wereld."

Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart. Adriënne vertelde een paar weken geleden ook al over haar situatie:

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
zib adrienne verburg west-australie
Deel dit artikel:

Reageren