Oud-kustmarathonwinnaar heeft eindelijk plezier in het lopen

Oud-kustmarathonwinnaar heeft eindelijk plezier in het lopen
De Kustmarathon-winnaar van 2013 liep de afgelopen jaren regelmatig vast. Van Noorden was erg verward in zijn hoofd, want naast ADHD heeft hij ook last van een persoonlijksbeperking. Dit veroorzaakt een versterking van emoties zoals soms een verminderd zelfvertrouwen en perfectionisme.
Huub zocht hulp en kreeg medicijnen. "Ik geniet nu veel meer. Vroeger was ik voor een wedstrijd al bezig om als eerste door de bocht te komen. Dat soort dingen denk ik nooit meer aan."
<h2>Wat is ADHD?</h2><p>Iemand met ADHD is snel afgeleid, kan zich moeilijk concentreren en is vaak druk. ADHD levert vaak problemen op in de omgang met andere mensen.</p><p>Een op de dertig Zeeuwen heeft ADHD, vaak zonder dat mensen het zelf weten.</p>
Van Noorden praat openlijk over zijn ADHD. Hij schaamt zich er niet voor en hoopt dat daardoor het taboe wordt doorbroken. "Ik word nu regelmatig aangesproken door mensen die hetzelfde hebben. Dat geeft echt het gevoel dat je er niet alleen voor staat."
Huub van Noorden traint achter de wandelwagen
Huub van Noorden traint achter de wandelwagen © Omroep Zeeland
Het plezier begint bij Van Noorden al bij de training. Met zijn twee kinderen in de loopwagen rent hij regelmatig door de Zak van Zuid-Beveland. Hij geniet van het landschap en traint voor de doelen die hij nog heeft. Die zijn niet meer prestatiegericht. "Ik wil nog in heel veel landen mooie trails lopen, maar de allerbeste resultaten zijn voor mij niet meer belangrijk."