Betrokkene dodelijk ongeluk Kats had gedronken

De bestuurder van het bestelbusje dat gisteren betrokken was bij het ongeluk op de Eerste Deltaweg bij Kats, had te veel alcohol gedronken om nog achter het stuur te mogen zitten. Dat meldt de politie. Bij het ongeluk kwam een 21-jarige motorrijder uit Kloetinge om het leven.

Betrokkene dodelijk ongeluk zat met te veel alcohol op achter het stuur (foto: HV Zeeland)

Uit een blaastest van de politie bleek dat de 44-jarige man uit Nieuwerkerk twee keer te veel had gedronken. De man is na het ongeluk aangehouden en zit nu vast in een politiecel voor verhoor. Uit een speekseltest bleek dat de bestuurder niet onder invloed was van drugs.

Traumahelikopter

Hulpverleners rukten gisteravond iets voor 20.30 uur uit voor een aanrijding tussen twee voertuigen. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen. Ambulancemedewerkers constateerden dat de motorrijder ter plekke was overleden, waarna de traumahelikopter weer omkeerde.

De verkeerspolitie en ongevallenanalisten onderzoeken wat er precies is gebeurd. Vanwege dat onderzoek is de weg gisteravond enkele uren afgesloten geweest. Het verkeer moest omrijden via de Oosterscheldekering en Middelburg.

Slachtofferhulp ingeschakeld

Door de politie zijn verschillende getuigen gehoord. Volgens de politie waren zij erg van onder de indruk dat zij het ongeluk zagen gebeuren. Daarom heeft de politie voor hen slachtofferhulp ingeschakeld. De motor en het bestelbusje zijn door de politie in beslag genomen voor politieonderzoek.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
112 Kats
Deel dit artikel:

Reageren