Mottoborden moeten veilig rijgedrag bevorderen op Deltaweg

De provincie Zeeland plaatst volgende week mottoborden langs de Deltaweg. Die moeten het verkeer wijzen op de risico's van de weg en veilig rijgedrag bevorderen. De afgelopen jaren gebeurden al meerdere ernstige ongelukken op de N256. Gisteravond nog overleed een 21-jarige motorrijder na een botsing.

Gisteravond kwam een 21-jarige motorrijder uit Kloetinge om het leven door een ongeluk op de Deltaweg. (foto: HV Zeeland)

"De verkeersveiligheid op de Deltaweg baart ook mij zorgen", zegt verantwoordelijk provinciebestuurder Harry van der Maas, die aangeeft dat de weg moet worden aangepakt om de verkeersveiligheid te verbeteren. "Daarom zijn we gestart met kortetermijnmaatregelen. Er is akoestische belijning aangebracht. De mottoborden komen volgende week langs de weg te staan en de berm is verhard."

Het ongeluk van dinsdagavond noemt Van der Maas triest en ingrijpend. "Bij ieder ongeluk moeten we kijken wat de oorzaak is. Je kunt de weg nog zo veilig maken, maar als iemand met drank op achter het stuur stapt, hoe kun je dan een ongeluk voorkomen?"

De automobilist die betrokken was bij het ongeluk dinsdag had twee keer meer gedronken dan toegestaan. Het is niet bekend of dat ook de oorzaak is van het ongeluk.

"Als het gaat om de verkeersveiligheid moet je nooit tevreden zijn, tot je 0 verkeersslachtoffers hebt", aldus de proviniciebestuurder. "De Deltaweg is een van de belangrijkste verkeersaders van Zeeland. Dat vraagt een forse aanpak. We maken daar nu plannen voor, maar het kan nog een paar jaar duren om de aanpassingen te realiseren."

Toch zit de provincie volgens Van der Maas 'niet op de handen'. "Je moet voldoende financiële middelen hebben voor zo'n aanpak. Wij als provincie zijn die middelen aan het zoeken en binnen de begroting aan het opbouwen om de weg te kunnen aanpakken. Op de korte termijn kun je ook maatregelen nemen die de weg vergroten. Dan gaat het om de weg zelf, maar ook om het gedrag van de weggebruikers."

Deel dit artikel:

Reageren