Triatlon in achtertuin levert ruim 4000 euro op

André van Meerkerk uit Kloetinge heeft met zijn triatlon in de achtertuin ruim 4000 euro opgehaald voor de Voedselbank. Vanwege de lockdown en het verbod op (sport)evenementen bedacht Van Meerkerk eind april de thuistriatlon.

Droogzwemmen was één van de alternatieven voor het zwemmen (foto: Omroep Zeeland)

Van Meerkerk verzorgde startnummers, medailles en een website waarop iedereen zich kon aanmelden om mee te doen aan de triatlon. 176 deelnemers uit vier verschillende landen (Nederland, België, Duitsland en Frankrijk) schreven zich in en samen haalden ze 4062 euro op dat Van Meerkerk doneert aan de Voedselbank.

De bedoeling was dat de deelnemers de tuin als wisselpunt gebruikten en dat je de drie onderdelen van de triatlon (zwemmen, fietsen en hardlopen) rondom je huis zou doen. Vooral voor het zwemmen had Van Meerkerk een paar inventieve oplossingen.

Van Meerkerk zei eerder dat hij hoopte om duizend euro te kunnen overmaken aan de Voedselbank, maar dat werd vier keer zo veel. Eén prestatie wil Van Meerkerk uitlichten. Dies Sinke uit Yerseke haalde in zijn eentje meer dan 3000 euro op. Hij deed zijn triatlon en werd gesponsord door allerlei lokale bedrijven uit het vissersdorp.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Triatlon André van Meerkerk
Deel dit artikel:

Reageren