Harry van der Maas: 'Zanddijk bij Yerseke afgraven is niet mogelijk'

Maximaal 60 km/u op Zanddijk en Molendijk
Maximaal 60 km/u op Zanddijk en Molendijk © Omroep Zeeland
Zeeland krijgt geen 17 miljoen euro van het Rijk voor de aanleg van nieuwe op- en afritten op de A58 bij Kruiningen en Yerseke. Dat is de uitkomst van een overleg, vorige week, tussen provinciebestuurder Harry van der Maas en twee ministers. Door een slechte doorstroming bij de afslag Yerseke op de A58 zijn er al lange tijd levensgevaarlijke situaties.

Geen goed idee

Een van de oplossingen was het afgraven van de hele Zanddijk, de bochtige weg van en naar Yerseke. Maar dat is geen goed idee, zegt provinciebestuurder Harry van der Maas. "Daarmee creëer je een andere onveiligheid. De Zanddijk/Molendijk is een waterkering en blijft belangrijk voor de veiligheid. En het afgraven is ook onbetaalbaar."
Er zijn nu twee varianten om de situatie aan te pakken. "Het huidige tracé handhaven, maar dan wel met aanpassingen en verbeteringen. Of alleen het eerste stuk vanaf de A58 zo laten en dan verder door de polder richting industrie, haven en de kern van Yerseke." Op 9 december is er een informatieavond voor de omwonenden waarin deze varianten worden besproken.
Harry van der Maas over het afgraven van de Zanddijk in Yerseke.

Lees ook: