Vrouw uit Sluiskil (56) overleden bij ongeluk in Westerscheldetunnel

Bij een ongeluk in de Westerscheldetunnel is een 56-jarige vrouw uit Sluiskil overleden. Dat meldt de politie. De tunnel is in beide richtingen afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid via Antwerpen.

Het ongeluk gebeurde rond 17.00 uur in de westbuis richting Terneuzen. Volgens de politie waren daarbij drie auto's betrokken. Brandweer, politie, ambulance en de traumahelikopter rukten uit om hulp te verlenen.

Tot stilstand

Uit het onderzoek is voorlopig gebleken dat de auto van de vrouw uit Sluiskil op de rechter rijstrook tot stilstand kwam en vervolgens botsten de twee andere auto's tegen deze auto. De andere bestuurders zijn een 26-jarige man uit Terneuzen en een 49-jarige vrouw uit Vogelwaarde. Deze vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.

Na het ongeluk werden de twee buizen afgesloten. "Op het moment dat zo'n ongeluk plaatsvindt in een van de tunnelbuizen, worden meteen beide buizen afgesloten, zodat hulpverleners van twee kanten aan kunnen komen rijden", legt directeur van de Westerscheldetunnel Harald Schoenmakers uit.

Rond 19.00 uur ging de buis richting Borssele weer open, drie uur later werd de andere buis voor verkeer geopend. Dat duurde langer, omdat de verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoek moest doen.

File bij de Westerscheldetunnel na ongeluk (foto: HV Zeeland)

Meer over dit onderwerp:
112 Westerscheldetunnel
Deel dit artikel:

Reageren