Erehaag met fakkels bij afscheid verkeersslachtoffer Artak (35)

Erehaag met fakkels bij afscheid verkeersslachtoffer Artak (35)
Erehaag met fakkels bij afscheid verkeersslachtoffer Artak (35) © Omroep Zeeland
Grote belangstelling afscheid 35-jarig slachtoffer ongeluk
Motoren begeleidde de rouwstoet van en naar het parkeerterrein. Daar stond een grote tent en een groot scherm zodat alle belangstellenden de dienst konden volgen. Als de familie hier niet voor gekozen had, hadden maar dertig mensen de uitvaart bij kunnen wonen vanwege de coronaregels. Muziek van onder andere 2Pac gaf de dienst een persoonlijk gevoel.

Erehaag met fakkels

Aan het einde van de dienst stelden tientallen mensen zich op langs de weg om een erehaag te vormen. Bij het voorbijrijden van de rouwstoet werden fakkels ontstoken.

Het ongeluk

Het ongeluk gebeurde zaterdag 30 mei rond 22.30 uur op de N59 bij Zierikzee, vlakbij het tunneltje bij de kruising van de Schouwsedijk met de Caustraat en de Zille. Getuigen hebben tegenover de politie verklaard dat de overleden Zierikzeeënaar ter hoogte van de Schouwsedijk op de verkeerde weghelft belandde en daardoor frontaal op zijn tegenligger botste.
De auto van de 35-jarige man brak bij de frontale botsing doormidden. Volgens de politie werd hij door de klap uit zijn auto geslingerd en overleed hij ter plekke. De politie onderzoekt nog hoe hij op de verkeerde weghelft terechtkwam.

Lees ook: