Petitie voor betere 'afkoopsom' marinierskazerne

Een petitie om een betere compensatieregeling voor het mislopen van de marinierskazerne te krijgen. Dat initiatief komt van Zeeland Matters, dat zich op Facebook en middels een blog inzet voor de belangen van Zeeland.

Archieffoto van maart, toen Rutte naar Vlissingen kwam om te praten over het afblazen van de marinierskazerne (foto: ANP)

De initiatiefnemers vinden dat er een voorstel op tafel ligt (een zwaarbeveiligde gevangenis en betere treinverbinding) 'waar geen enkele Zeeuwse inwoner blij mee is of waar de Zeeuwse samenleving in het algemeen beter van wordt'. Het aanbod noemen ze ongevraagd en ongewenst.

De opstellers van de petitie vinden dat er sprake is van minachting van het Rijk voor Zeeland en haar bevolking. "Blijkbaar wordt Zeeland niet als volwaardig gezien en gebruikt om incourante en elders ongewenste diensten te dumpen", valt te lezen op de site van de petitie.

Luister naar de mensen

Het Rijk wordt in de petitie opgeroepen Zeeland de compensatie te geven die bij de unieke identiteit van Zeeland past en die een bijdrage levert aan de leefbaarheid van Zeeland, haar bewoners en gasten. De compensatie moet welzijn, cultuur, educatie, toerisme, sport en recreatie naar een hoger niveau brengen.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland petitie marinierskazerne
Deel dit artikel:

Reageren