Grootste containerschip ooit vaart donderdag over Westerschelde

Het grootste containerschip ter wereld is donderdag aan de Zeeuwse kust te zien. De HMM (Hyundai Merchant Marine) Algeciras ligt nu in de haven van Hamburg en vaart donderdag over de Westerschelde naar Antwerpen. Op het schip is plek voor bijna 24.000 standaardcontainers.

Vorige week woensdag kwam het grootste containerschip ter wereld aan in Rotterdam. Tie Schellekens van het Havenbedrijf Rotterdam zei toen tegen de NOS dat de lengte van grote containerschepen met 400 meter nagenoeg gelijk blijft. "Het zit hem vooral in het aantal standaardcontainers. Daarvan kunnen er bijna 24.000 geplaatst worden" De HMM Algeciras is gebouwd in Zuid-Korea.

De verwachting is dat de containerreus vanaf 17.00 uur over de Westerschelde vaart. Het vaarschema kan nog wel veranderen.

Stuur jouw foto of video

Ga jij donderdag naar het schip kijken? Stuur jouw foto of video naar Omroep Zeeland. Dat kan via e-mail naar nieuws@omroepzeeland.nl of stuur een appje naar 06-53 28 98 68. Foto's insturen kan ook naar het tv-programma Verzeeuwigd. Misschien zie je je foto dan later op tv.

Het grootste containerschip ter wereld (foto: Havenbedrijf Rotterdam)

Meer over dit onderwerp:
Westerschelde containerschip Algeciras
Deel dit artikel:

Reageren